Lekker blijven knoeien!

Is eten zonder te knoeien voor jou een onmogelijke opgave? Dan hoef je niet meteen gefrustreerd te proberen om niet te knoeien. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat mensen die knoeien met hun eten en drinken gezonder zijn!

Blijf dus vooral lekker knoeien.

Knoeien is gezond!

Mensen die veel knoeien met hun voedingswaren hebben over het algemeen minder vaak overgewicht en zijn gezonder. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Swansea. Hoe dat precies zit? Mensen die knoeien zijn volgens het onderzoek avontuurlijker dan mensen die netjes eten. Hierdoor hebben ze een meer gevarieerd eetpatroon, waardoor ze gezonder zijn.

Kinderen

Onder 300 kinderen werd het onderzoek uitgevoerd, hierbij werd gekeken hoe kinderen leerden eten. Het bleek geen goed idee dat ouders hun kinderen voerden; twintig procent van deze kinderen heeft namelijk overgewicht. Bij kinderen die zelf mochten kiezen hoe ze aten, was dat percentage slechts acht procent. Deze verschillen waren niet afhankelijk van de achtergrond van de moeder en/of borstvoeding of geboortegewicht.

Verklaring

Ouders die hun kinderen eten voeren, bepalen hoeveel hun kind precies eet. Wanneer kinderen zelf eten en daarbij veel knoeien, eten ze een stuk minder. Bovendien durft deze groep kinderen meer verschillende dingen te proeven, waardoor ze ook meer lusten. Hoewel het onderzoek onder kinderen werd gehouden, gelden deze resultaten ook voor volwassene. Dus als je weer een keer je shirt hebt onder geknoeid, heb je een goed excuus.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pxhere