Ingrediënten
  • 150 gram spekjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 2 knoflooktenen
  • Zout en peper naar smaak
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 480 milliliter (slag)room
  • Verse peterselie naar smaak, gesneden
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 gram gekookte Farfalle pasta
Maayke
40 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram spekjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 2 knoflooktenen
  • Zout en peper naar smaak
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 480 milliliter (slag)room
  • Verse peterselie naar smaak, gesneden
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 gram gekookte Farfalle pasta

Een heerlijke variatie op de klassieke Italiaanse pasta

Een honing-mosterdsaus is vaak perfect in combinatie met een mals stukje kipfilet. Zo schreven we eerder al een heerlijk recept voor kippendijen met honing-mosterdsaus uit de Airfryer. Maar heb je er ooit aan gedacht om deze gouden combi te gebruiken als pastasaus? Een waanzinnig lekkere variant op de klassieke Italiaanse pasta!

Honing-mostersaus, kipfilet én knapperige spekjes in een pasta, wat wil je nog meer!

Zo maak je het:

  • Meng de mosterd, geperste knoflooktenen, honing en zout en peper naar smaak in een grote schaal.
  • Voeg de kipfilet in blokjes toe aan het mengsel en laat dit 10 minuten marineren.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg spekjes toe en kook tot het vet is verdwenen en ze knapperig zijn.
  • Haal de gebakken spekjes uit de pan, zet deze apart en houd ondertussen de olie in de pan.
  • Bak de kip in de pan met dezelfde olie op hoog vuur tot ze goudbruin zijn en de saus gehalveerd is.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en laat dit enkele minuten sudderen tot de bouillon in de helft is afgenomen.
  • Voeg room toe en laat ook dit verminderen tot het een verdikte substantie heeft gekregen.
  • Roer de spekjes, gekookte pasta, verse peterselie, zout en peper door het kipfilet mengsel.
  • Serveer met eventueel met extra verse peterselie en wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de video met instructie van Twisted: 

Lees ook: Wedden? Zo lekker heb je je champignons nog nooit gegeten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Twisted | Beeld: videostill