Ingrediënten
  • 200 gram champignons
  • 45 gram amandelmeel
  • 40 gram zonnebloempitten, gemalen
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel peterselie, gedroogd
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 1 ei (groot)
  • 1/2 eetlepel boter, gesmolten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 afsluitbare plasticzak
Maayke
20 min.
8 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram champignons
  • 45 gram amandelmeel
  • 40 gram zonnebloempitten, gemalen
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel peterselie, gedroogd
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 1 ei (groot)
  • 1/2 eetlepel boter, gesmolten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 afsluitbare plasticzak

Op deze manier lust iedereen champignons

Wij zijn gek op champignons. Deze veelzijdige paddestoel kan je in elk gerecht wel verwerken; van een heerlijke pasta tot een romig bijgerecht. Maar wist je dat je van deze veelzijdige groente ook een heerlijke snack kunt maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze champignon-bitterballen? Echt een feestje voor de smaakpupillen.

En ook nog eens supersimpel om zelf te maken!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en sprenkel hier de olijfolie over heen. Zet aan de kant.
  • Reinig de champignons en zet ze in een schaaltje apart.
  • Open de afsluitbare plasticzak en voeg hier de gemalen zonnebloempitten, amandelmeel, knoflookpoeder, zout, paprikapoeder, peterselie en de Parmezaanse kaas aan toe. Sluit de zak en mix de kruiden goed door elkaar.
  • Klop het ei los in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer dit door het losgeklopte ei.
  • Dip een champignon in de eimix en stop het vervolgens in de afsluitbare zak.
  • Schud de zak een aantal keer heen en weer en plaats de champignon op de bakplaat.
  • Herhaal dit proces met elke champignon.
  • Bak de champignons 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege om. Draai vervolgens de grillstand aan gedurende 1 tot 2 minuten om de champignons een extra knapperiger jasje te geven.
  • Serveer direct met een sausje naar keuze. Eet smakelijk!

Lees ook: Houd je wel van een biertje op z’n tijd? Dan hebben we slecht nieuws voor je..

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Beautyandthefoodie | Beeld: videostill