Ingrediënten
  • 4 kippendijen  
  • 12 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3-4 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel witte azijn
  • Snufje paprikapoeder
Robby
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kippendijen  
  • 12 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3-4 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel witte azijn
  • Snufje paprikapoeder

Deze heerlijke kippendijen maak je gewoon in de Airfryer!

Wij zijn verzot op het maken van gerechten in de Airfryer; het vlees wordt malser, het deeg wordt knapperiger en frietjes worden gezonder. Wat wil je nog meer? En dat alles zonder het gebruik van liters olie of vet, daar word je vrolijk van. Vandaag gaan we een heerlijke kippendij met spek en honing-mosterdsaus uit de luchtfriteuse maken, dit moet er in je boodschappenmand!

Zo maak je het: 

  • Besprenkel de kippendijen met peper en zout en een beetje citroensap. Niet te veel zout, want door het spek wordt de kip al zout genoeg.
  • Meng de honing, mayonaise, mosterd, witte azijn en paprikapoeder goed door elkaar.
  • Smeer de kippendijen in met de saus.
  • Omwikkel de kip met spek, ongeveer 3 reepjes per kippendij.
  • Leg de kippendijen in een voorverwarmde Airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden Celsius.
  • Na een kwartiertje kan je aan tafel, genieten maar!

Serveertip: Maak hier een lekker frisse komkommersalade bij, succes gegarandeerd!

Vond je dit lekker? Bekijk dit dan ook eens:

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: videostill