Hadden we maar eerder over deze lifehack geweten…

Wanneer je een dampende taart uit de oven op tafel zet, dan ben je natuurlijk hartstikke trots op het prachtige eindplaatje. Maar die rotzooi in de keuken…daar wil je liever niet aan denken! Er blijkt dus een ultrahandige lifehack te zijn. 

Bakken en mixen

Wanneer je aan het bakken slaat, dan komt er ongetwijfeld een moment waarop je in de weer gaat met het mixen van ingrediënten. Soms gaat dat heel makkelijk. Maar wij hebben al meer dan eens nog tot een week na onze bakwoede op willekeurige plekken in de keuken deegspetters gevonden. Hoe het toch altijd komt dat deeg zelfs in de kleinste kiertjes terechtkomt? Daar hebben wij ook geen antwoord op. Natuurlijk kun je dan in de weer met allerlei schoonmaakmiddelen, maar voorkomen is beter dan genezen. Toch? En dat is dus waar een papieren bord heel handig voor is!

Papieren bord

Het is eigenlijk heel simpel: zo’n papieren bord is vaak goedkoop, stevig, makkelijk te vervangen, én je kunt er gaten in prikken. Dit betekent dat deze bordjes perfect in te zetten zijn als spatschild bij het gebruik van je mixer. Door het bordje aan je mixer te bevestigen, dek je als het ware je mengkom af. Zo ga je van deegspetters overal, naar een spotless keuken.

Hoe het werkt

Dit is hoe je een papieren bord als spatschild gebruikt:

  1. Check hoeveel ruimte er tussen de twee gaten voor de gardes zit op je mixer.
  2. Markeer dit op het papieren bord, en prik hier vervolgens met een schaar gaten door.
  3. Houd nu het bord met de gaten met de onderzijde tegen de mixer aan.
  4. Steek de gardes door de gaten in het bord in de mixer.
  5. Voilà!

Je zult zien dat één zo’n papieren bordje een wereld van verschil maakt. Scheelt weer tijd met poetsen. Enneh, die vrijgekomen tijd kun je natuurlijk vullen met zo’n vers taartpuntje. Eet smakelijk!

Lees ook: Lifehack: zo pel je een mandarijn zonder vieze vingers

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pexels, Daria Shevtsovsa