Het is blijkbaar niet alleen geschikt als after sun

Veel mensen denken bij aloë vera aan de plant met de lange, donkergroene stengels die bij hen in de vensterbank staat. Het is algemeen bekend dat het sap van die plan kan helpen als je te lang in de zon hebt gelegen. Wist je echter dat het veel verschillende voordelen heeft en je het op meerdere manieren kunt gebruiken? Wij vertellen je meer. 

Waar aloë vera allemaal goed voor is

We zien in de supermarkt en bij de drogist steeds meer producten waar aloë vera in zit. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde sapjes, poeders en soms zelfs medicijnen. De gel in aloë vera stengels bestaat voor 96 procent uit water en we kunnen er verschillende vitaminen, mineralen, antioxidanten, enzymen en zuren uithalen.

Inname van aloë vera is op verschillende manieren goed voor onze gezondheid. Zo zit er een stofje in dat ervoor zorgt dat je spijsvertering verbetert en kan het helpen bij het helen van wondjes en het verzachten van de huid. Ook kan het helpen bij het verminderen van maagzuur, roos en gewrichtspijn, het verlagen van je bloeddruk en het gezond houden van je tandvlees.

Hoe je de gel uit de bladeren haalt

Je kunt aloë vera op verschillende manieren innemen, wat we hieronder toelichten. Daarvoor heb je dan wel de gel van de plant nodig. Haal een aloë vera plant in huis en kies de dikste, groene bladeren uit. Was die bladeren en snij er vervolgens horizontale stukken van ongeveer 7 tot 10 centimeter af met een scherp mes. Snij de scherpe kartelrandjes van de zijkant van die stukken af. Leg de stukken op de platte kant neer en schraap de groene ‘huid’ af. Als het goed is, zie je dan een doorzichtig en slijmerig laagje gel. Dit kun je vervolgens uit de bladeren halen met een lepel.

Zo kun je aloë vera gebruiken

De eerste optie voor die gel is om hem simpelweg rauw te eten. Als dat idee je niet zo aantrekkelijk lijkt, kun je er ook voor om de gel in de blender te gooien met wat smoothiesap. Daarnaast is de gel een prima saladedressing.

De tweede optie is het maken van aloë vera sap. Daarvoor heb je wel meer nodig dan alleen de gel van de plant. Je moet de gel namelijk samen met de bladeren en wat water in de blender gooien. Het sap dat je dan krijgt, is een goede optie voor mensen die niet van het ‘gel-gevoel’ houden, maar wel willen profiteren van de voordelen van de plantensoort.

Tot slot: roerbakken. Je kunt de gel van de aloë vera plant mengen met wat kurkumapoeder. Voeg daar wat zout en komijnzaadjes aan toe, roerbak dat geheel en je hebt een heerlijk beleg voor op brood! Ook lekker in diverse avondgerechten, bijvoorbeeld een gerecht met gestoomd groenten.

Lees ook: Dit voedsel kun je eten als je de vorige dag erg ongezond hebt gegeten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Top 10 Home Remedies | Beeld: Pixabay