Sanne

En het is ontzettend simpel

Mandarijnen zijn een ontzettend lekker (en gezond) tussendoortje. Vooral in deze tijd van het jaar, want dan zijn ze op hun best. Het enige nadeel aan mandarijnen is dat je van het pellen enorm vieze en geurende vingers van krijgt. Gelukkig is er een manier om het fruit te ontdoen van zijn schil zónder dat je met plakkende vingers blijft zitten.

Mandarijn pellen

Wij kwamen een manier tegen om je mandarijn te pellen zonder dat je hier vieze vingers van krijgt. Het is een ontzettend simpel en eenvoudig trucje, waar je alleen een mesje voor nodig hebt. Zo ga je te werk:

  1. Snijd de boven- en onderkant van de mandarijn af;
  2. Snijd de mandarijn aan één kant tot het midden in, van onder tot boven, maar zorg ervoor dat je hem niet helemaal opensnijdt;
  3. Trek de mandarijn vervolgens via de inkeping open, zodat je hem als een soort rups kunt uitrollen;
  4. Nu kun je de partjes er een voor een uitpakken en met schone handen van de vitaminebommetjes genieten!

Waslaag

Heb jij vaak een witte aanslag op je handen na het pellen van een mandarijn? Dat komt door de waslaag die vaak op het fruit zit. De biologische mandarijnen in de supermarkt of mandarijnen van de groenteboer of teler hebben die laag niet. Je kunt dit heel makkelijk checken door aan het fruit te ruiken. Ruik je aan de buitenkant al een mandarijnengeur? Grote kans dat er geen waslaag op zit en je handen dus minder vies worden. Daarnaast zijn verse mandarijnen makkelijker te pellen, waardoor je sowieso al minder vieze vingers krijgt.

Verschil in smaak

Rond deze tijd van het jaar zijn mandarijnen het lekkerst. Toch zit er vaak verschil in smaak. Want in bijna ieder netje zitten lekkere mandarijnen en exemplaren die heel droog of flauw zijn. Om er zeker van te zijn dat jij er een pakt die lekker zoet en sappig is, kun je het beste even voorzichtig in de vrucht knijpen. Zit-ie strak in zijn schil? Dan is het waarschijnlijk een sappige mandarijn. Voel je lucht? Dan is-ie waarschijnlijk al vocht verloren, waardoor de vrucht uitdroogt.

Lees ook: Wat er met je lichaam kan gebeuren als je regelmatig mandarijnen eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: iStock