Ingrediënten
  • 120 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Rasp en sap van 1 grote citroen
  • 100 milliter halfvolle melk
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 100 gram havermout
  • 100 gram wortels, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepel esdoornsiroop
Christel
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Rasp en sap van 1 grote citroen
  • 100 milliter halfvolle melk
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 100 gram havermout
  • 100 gram wortels, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepel esdoornsiroop

Ontbijt of lunch

Hoewel wij gewend zijn om pannenkoeken te bakken als lunch of avondeten, raden wij deze pannenkoekjes juist aan als heerlijk ontbijtje of als lunch. Je kunt ze prima een avond van te voren maken en ‘s ochtends opeten of meenemen in een trommeltje. Zo krijg je op een lekkere en verantwoorde manier wat extra groente en fruit binnen. Eet smakelijk!

Wat moet je doen?

  • Doe het meel, baksoda, bakpoeder en havermout in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe de banaan in een andere kom en voeg de eieren en Griekse yoghurt toe en roer tot een geheel.
  • Voeg daarna de melk, citroensap en -rasp, vanille-extract, esdoornsiroop en wortel toe en roer erdoorheen.
  • Schenk het mensel bij de droge ingrediënten en roer tot een geheel.
  • Verhit een beetje olie in de koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan.
  • Draai de pannenkoek om tot de bovenkant bijna droog is. Bak daarna nog zo’n 2 minuten.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Geniet ervan!

Pagina 2/2

Lees ook: Maak deze 4 dingen voortaan schoon met citroen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: eigen