10 juli 2018
Tjitske

Deze dingen kun je het best schoonmaken met citroen

Citroen is echt een topper. Het smaakt goed door eten en drinken, maar je kunt er ook nog heel veel andere dingen mee doen. Zo werkt het zuur ontsmettend en ontvettend, waardoor je er veel dingen goed mee schoon kunt maken. Deze vier tips gaan goed van pas komen in de toekomst!

Wij halen meteen een netje citroenen.

Kaasrasp

Kaas, lekker! We schaven en raspen er flink op los. Het jammere is dat kaas, en dan vooral jonge en andere zachte kazen, vaak achterblijft in de rasp. Het is lastig schoon te maken met een afwasborstel, want er blijft vaak vettigheid achter. Gelukkig is daar de citroen! Snijd een citroen door de helft en wrijf met de snijkant over de rasp. Laat het sap even intrekken en spoel dan de rasp af met heet water. Herhaal het proces indien nodig. Je zult zien dat je rasp weer schoon is!

Magnetron

Chemische schoonmaakmiddelen gebruiken op een plek waar je eten bereidt is niet heel smakelijk of gezond. Kies daarom voor een natuurlijke oplossing door citroen te gebruiken. Doe wat citroensap samen met wat water in een magnetronbestendig schaaltje en laat dit in de magnetron draaien. Het water verdampt en maakt etensresten los. Je kunt nu de magnetron gemakkelijk afnemen met een theedoek of microvezeldoek.

Snijplank

Je kunt je houten snijplank heel gemakkelijk ontvetten en schoonmaken met citroen. Het doodt bacteriën zonder dat je snijplank er lelijk van wordt. Bestrooi de snijplank met grof zout en wrijf daarna met een citroenhelft over de plank. Zo schuur je etensresten en viezigheid eraf en ontsmet je de plank. Laat het even intrekken en haal de etensresten eraf met een vochtige spons.

Roest

Soms komt het voor dat messen te lang nat blijven waardoor er roestplekjes op komen. Geen paniek! Wrijf simpelweg een beetje citroen over het mes en wrijf met een microvezeldoek. Je zult zien dat de roest verdwijnt. Is het een hardnekkige plek? Strooi er dan ook wat zout op om het weg te ‘schuren’. Was daarna het mes af zoals je normaal zou doen.

Lees ook: Je magnetron is met deze truc weer stralend schoon!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels