Ingrediënten
  • 1 kleine spitskool (700 gram)
  • 1 eetlepel kummelzaad
  • snufje suiker
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 stengels peterselie
  • zout
  • peper
11 juli 2018
30 min.
4 pers.

Deze krautsalat is heerlijk fris

Groenten zijn hartstikke gezond, maar als je niet zo goed weet wat je ervan moet maken, kan het redelijk saai zijn om te eten. Gelukkig kan groente veranderen in een smaaksensatie als je maar weet hoe je het moet bereiden. Neem nu bijvoorbeeld eens de witte kool of spitskool. Op zich niet erg bijzonder, maar het wordt toch opeens een culinair pareltje als je ‘m omtovert tot heerlijke koolsla. Het mooie? Het is helemaal niet moeilijk om te maken.

Zo maak je het:

  • Haal de buitenste donkergroene bladeren van de spitskool af. Verwijder het harde deel van de spitskool en snijd de rest vervolgens in dunne reepjes.
  • Rooster de kummelzaadjes in een koekenpan (gebruik geen vet).
  • Doe de kool en kummelzaad in een ruime kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg ook de suiker, witte wijnazijn en zonnebloemolie toe.
  • Ontdoe de peterselieblaadjes van de steel en snijd het in kleine stukjes. Doe dit ook in de kom en kneed alles met je handen tot de ingrediënten goed zijn vermengd.
  • Plaats de kom in de koelkast en laat de smaak minstens 15 minuten intrekken.

Lees ook: Deze romige bloemkoolsalade past perfect bij de barbecue

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Essen und Trinken | Beeld: Kookfans©

Ingrediënten
  • 1 kleine spitskool (700 gram)
  • 1 eetlepel kummelzaad
  • snufje suiker
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 stengels peterselie
  • zout
  • peper