Christel

Wij vinden het geen straf om het uit te proberen

Waar je ons ’s nachts voor wakker mag maken? Chips. Het zoute snackje is er in tal van smaken en we kunnen ons in bijna elke smaak klem eten -ook al is dat niet zo gezond. De Volkskrant was benieuwd naar welke chips de allerlekkerste van Nederland is en nam de proef op de som. Zo geschiedde en werd er een top 24 opgesteld. 

Regels

Er zijn tal van chipssoorten, daarom stelden de chipstesters vooraf een aantal regels op. Er werden alleen klassieke aardappelchips getest. De crisps van Pringles, Wokkels, Hamka’s, Bugles en ga zo maar door werden dan ook niet getest. Aangezien het om de klassieke aardappelchips gaat, mag de chips ook geen andere structuur hebben. Dus geen ribbelchips, groentechips of ovenchips. En als laatste regel: de chips komen van diverse supermarkten vandaan. Van Aldi tot aan Albert Heijn.

De winnaars

Welke chips het panel bekroonde als de lekkerste variant? Dat was een verrassende! Wij hebben deze chips nog nooit gegeten, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Volgens het panel is de ‘Pickles Flavour’ van Lays de lekkerste chips. Deze augurkchips is volgens het panel een topper. Op nummer 2 eindigde de Japanse Sweet Wasabi & Ginger van Lay’s Sensations en op 3 belandde de smaak Patatje Joppie van Lay’s.

Top 10

  1. Pickles (Lay’s) – 8,1
  2. Japanse Sweet Wasabi & Ginger (Lay’s Sensations) – 8,0
  3. Patatje Joppie (Lay’s) – 7,8
  4. Naturel – 7,8
  5. Thai Sweet Chili (Lay’s Sensations) – 7,3
  6. Mexican Pepper & Cream (Lay’s Sensations) – 7,2
  7. Paprika – 7,1
  8. Sweet Chili & Red Pepper – 7,1
  9. Cheese & Inion – 7,1
  10. Salt & Vinegar – 7,0

Benieuwd naar alle chips die er zijn getest? Het volledige overzicht vind je hier.

Lees ook: Maak deze 4 dingen voortaan schoon met citroen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Volkskrant | Beeld: Pixabay