Ingrediënten
  • 120 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Rasp en sap van 1 grote citroen
  • 100 milliter halfvolle melk
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 100 gram havermout
  • 100 gram wortels, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepel esdoornsiroop
11 juli 2018
25 min.
4 pers.

Niemand zal proeven dat er groente doorheen zit

Woensdag is bij ons een beetje pannenkoekendag. Het liefst eten we een pannenkoek met extra stroop en spek, maar echt gezond kunnen we dat niet noemen. Gelukkig zijn er tal van recepten voor gezonde pannenkoeken. Laatst probeerden we dit recept uit. In deze pannenkoeken zitten extra eiwitten en groente, maar niemand zal dat proeven!

Wat moet je doen?

  • Doe het meel, baksoda, bakpoeder en havermout in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe de banaan in een andere kom en voeg de eieren en Griekse yoghurt toe en roer tot een geheel.
  • Voeg daarna de melk, citroensap en -rasp, vanille-extract, esdoornsiroop en wortel toe en roer erdoorheen.
  • Schenk het mensel bij de droge ingrediënten en roer tot een geheel.
  • Verhit een beetje olie in de koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan.
  • Draai de pannenkoek om tot de bovenkant bijna droog is. Bak daarna nog zo’n 2 minuten.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Maak deze 4 dingen voortaan schoon met citroen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: eigen

Ingrediënten
  • 120 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Rasp en sap van 1 grote citroen
  • 100 milliter halfvolle melk
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 100 gram havermout
  • 100 gram wortels, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepel esdoornsiroop