Robby

Dit zijn de lekkerste kip-drumsticks die je ooit hebt gehad!

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees! Met kip kan je alle kanten op.  Bakken, grillen, braden of een heerlijke soep van maken: noem het maar op. Eén van onze favoriete kip-gerechten zijn toch wel heerlijk krokante kip-drumsticks. Toch lukt het ons vaak niet om er een echt krokant korstje omheen te krijgen. 

Met dit recept echter wel, zulke knapperige drumstickjes heb jij nog nooit gegeten! En het is nog hartstikke makkelijk ook!

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maal het brood in de keukenmachine of verkruimel het met de hand.
  3. Breng de bloem op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  4. Wentel de drumsticks door de bloem. Besprenkel ze met wat water en wentel ze nog een keer door de bloem.
  5. Snijd de kruiden fijn. Rasp de kaas grof. Klop het ei los, roer de fijngesneden kruiden erdoor en haal hier de drumsticks doorheen.
  6. Schep de broodkruimels en de kaas door elkaar. Wentel de drumsticks hierdoor.
  7. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Plaats de plaat in het midden van de oven en bak de drumsticks in 20-30 min. bruin en krokant.

Heerlijk, zo knapperig en smaakvol! Serveer de drumsticks met een heerlijke salade en krokante aardappeltjes. 

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill