29 september 2016

Met deze truc worden je aardappelschijfjes heerlijk krokant!

Heerlijk, gebakken aardappeltjes. Lekker als bijgerecht bij elke maaltijd, wij lusten ze in ieder geval wel! Gelukkig heb je tegenwoordig van die handige kant-en-klare verpakkingen met schijfjes, dan hoef je in ieder geval niet eerst aardappelen te schillen en te koken.

Alleen ze zijn een stúk moeilijker krokant te krijgen dan de zelfgemaakte variant. Waar die altijd heerlijk knapperig worden blijven de voorverpakte schijfjes altijd wat bleek en slapjes tijdens het bakken. Toch net wat minder lekker, maar om nou een hele zak aardappelen te gaan schillen…. Gelukkig hebben wij dé truc om je kant-en-klare aardappelschijfjes net zo knapperige als de real deal te krijgen! Wat heb je nodig? De magnetron en een beetje paprikapoeder! Prik een aantal gaatjes in de verpakking en laat ze drie minuten voorgaren in de magnetron, op vol vermogen. Vervolgens bak je ze in een héél hete pan in een combinatie van 50% olie en 50% boter. Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder: dit zorgt voor een extra krokant korstje! Eet smakelijk en vergeet niet deze tip te delen!

Beeld ter illustratie, Pixabay