Hmmm… Kippensoep zoals je die vroeger kreeg! Heel makkelijk om zelf te maken

13 februari 2017

Je voelt je meteen een stuk beter na een kom van deze heerlijke kippensoep!

Wist je dat kippensoep een eeuwenoud Joods recept is? Joodse moeders geven sinds mensenheugenis hun grieperige en verkouden kroost een lekkere bak ‘kobbie kibbesoeb’. Ook mensen die na een griep weer herstellende zijn krijgen het heerlijke gerecht voorgeschoteld. Dát het werkt, dit klassieke huismiddel met de bijnaam Joodse penicilline, weet iedereen die het ooit heeft geprobeerd. Je gaat er flink van zweten, je neus gaat open, slijm komt los en zelfs de zwakste maag kan vaak kippensoep verdragen. En daarnaast is het ook gewoon hartstikke lekker, wij vinden het absoluut geen straf om dit met onze verkouden neus naar binnen te slobberen! 

Je krijgt het als je je niet lekker voelt om aan te sterken en je voelt je ook altijd meteen beter als je zo’n dampende kom voor je neus hebt: kippensoep.

Hoe maak je het? 

  • Zet een soeppan op het vuur 1 liter water en doe de kippenbouillonblokjes er in.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe die in de bouillon die inmiddels kookt.
  • Doe de soepgroente ook in de pan.
  • Laat de soep 10 minuten doorkoken tot de groente en de kip gaar zijn.
  • Doe de vermicelli in de pan en laat de soep nog een minuut of 3 meekoken.
  • Proef de soep en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe, eet smakelijk!

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Flickr, Debs

Ingrediënten
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram voorgesneden verse soepgroenten uit een zak
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 handje dunne vermicelli
  • Peper en zout naar smaak

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring