10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram verse munt of dille (of allebei)
  • 480 gram yoghurt
  • sap van ½ limoen

Heerlijk op een stokbroodje: verse tzatziki!

Als je tzatziki proeft waan je je meteen in mediterrane sferen. Maar dit traditionele Griekse bijgerecht smaakt thuis net zo lekker! Wist je dat tzatziki oorspronkelijk niet uit Griekenland komt, maar vanuit India haar weg naar de Griekse keuken heeft gevonden? Tzatziki is een Griekse interpretatie van het Indiase raita, een yoghurtsaus met komkommer en munt!

Vandaag houden we ons echter bij de Griekse keuken en gaan we met slechts een paar ingrediënten een heerlijke tzatziki maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het: 

  • Rasp de komkommer fijn in een vergiet, strooi er wat zout overheen en laat dit vijf minuten staan.
  • Snijd intussen de knoflook heel fijn of knijp ’m uit. Haal de blaadjes munt of dille van de takjes en hak ze heel fijn.
  • Knijp al het vocht uit de komkommer. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg zout, peper en een scheutje limoensap toe!
  • Heerlijk op een vers stokbrood.

Lees ook: Gek op brie? Maak dan dit gevulde stokbrood eens!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet| Beeld: Videostill