Ingrediënten
  • 50 gram ansjovis in olie (mocht je dit niet lekker vinden, dan kun je het er ook uit laten en een beetje zout toevoegen)
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 grote eierdooiers
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 milliliter plantaardige olie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper naar smaak
Desy
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 50 gram ansjovis in olie (mocht je dit niet lekker vinden, dan kun je het er ook uit laten en een beetje zout toevoegen)
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 grote eierdooiers
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 milliliter plantaardige olie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper naar smaak

Een heerlijk frisse caesar salade!

Een klassieke Caesar salade gaat er bij ons altijd wel in, maar wat is nu eigenlijk de beste dressing voor dit type salade? Een snelle kijk op het internet laat zien dat de meningen over de ideale dressing verdeeld zijn. Volgens ons is dit echter de beste!

Voor de croutons 

  • 3 kopjes vol met stukjes brood
  • 3 eetlepels olijfolie

Overig

  • een krop sla
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  • Hak de ansjovis samen met de knoflook en een beetje zout samen in een keukenmachine. Doe het in een kom. Klop de eierdooiers, 2 theelepels citroensap en mosterd er doorheen.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en mogelijk nog wat citroensap.
  • Verhit de oven voor op 190 graden. Maak de croutons door brood uit elkaar te trekken, er olijfolie doorheen te mengen en op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Breng op smaak met zout en peper. Bak 10 minuten in de oven.
  • Leg de sla op een bord, strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en giet daarna de dressing eroverheen. Hussel alles goed door elkaar.
  • Je kunt eventueel ook nog wat gerookte kipfilet toevoegen!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Bon Appetit | Beeld: Unsplash