Ruth Stuut
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 broodje Bapao
  • 2 plakjes kaas
  • Saus naar keuze
  • OVERIG
  • Tosti-ijzer of grill

Een tosti met de heerlijke vulling van een broodje Bapao

Het lekker kleffe deeg dat om de heerlijke vulling zit is een duidelijk kenmerk van een broodje Bapao. Misschien ben je er gek op, of ben je meer fan van een beetje crunch. In dat geval hebben we goed nieuws, want je kunt het broodje ook in het tosti-ijzer stoppen!

Chinees broodje

Broodje Bapao zijn Chinese broodjes gevuld met met gemarineerd varkensvlees. Tegenwoordig zien we ze ook steeds meer met rundvlees, kip en zelfs vegetarische varianten met alleen groenten. De broodjes zijn ideaal als snelle hap, je gooit ze twee minuutjes in de magnetron en je bent klaar. Maar als je wat meer tijd hebt, is het leuk om eens uit te pakken en de simpele snack een upgrade te geven.

Extra lekker

Het is heel eenvoudig om het simpele broodje om te toveren naar een super deluxe snack. De lekkere vulling van de boordjes kun je een upgrade geven met een plakje kaas, wat verse kruiden of zelfs plakjes tomaat. Om het écht af te maken, kun je een heerlijk sausje in elkaar flansen. Bijvoorbeeld een lekker geurige aioli, of zoetige honing-mosterdsaus.

Zo ga je te werk:

  • Warm het tosti-ijzer op.
  • Pak de broodjes Bapao. Mocht je de ingevroren variant hebben, zorg er dan voor dat deze volledig ontdooid zijn en eventjes opgewarmd in de magnetron.
  • Snijd de broodjes doormidden, en leg de plakjes kaas op één van de helften.
  • Vouw de broodjes weer dicht, en stop ze in het tosti-ijzer. Bak ze lekker bruin.
  • Haal ze eruit, en laat een klein beetje afkoelen. Vooral de originele vulling kan erg heet worden.
  • Serveer met je favoriete sausje, en smullen maar!

Lees ook: Feit of fabel: is een tosti ongezonder dan een normale boterham?

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Snackaholics | Beeld: Adobe Stock