Ingrediënten
  • 450 gram biefstuk in reepjes
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels (plantaardige) olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 120 milliliter sojasaus
  • 50 gram bruine suiker
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • Een snufje rode chilivlokken
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 wortel, geschild en in dunne reepjes
  • 3 pakken noedels, zonder extra kruiden
  • 1 lente-uitje, in kleine ringen
  • Geroosterde sesamzaden
Maayke
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram biefstuk in reepjes
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels (plantaardige) olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 120 milliliter sojasaus
  • 50 gram bruine suiker
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • Een snufje rode chilivlokken
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 wortel, geschild en in dunne reepjes
  • 3 pakken noedels, zonder extra kruiden
  • 1 lente-uitje, in kleine ringen
  • Geroosterde sesamzaden

Snel, smaakvol en makkelijk om thuis te maken

Iedereen heeft wel een favoriet gerecht die je telkens opnieuw haalt bij je vertrouwde Chinees. Misschien is het wel Foe Yong Hai, Bami Goreng of lekkere Babi Ketjap? Deze makkelijke recepten schreven we al eerder voor onze trouwe lezers, maar nu is het tijd voor nóg een populair gerecht van de afhaalchinees: Mongolian Beef. 

En het is nog snel en makkelijk te maken ook!

Zo maak je het:

  • Kook noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Zet een grote (wok)pan op middelhoog vuur verwarm de plantaardige olie.
  • Voeg de biefstuk in reepjes samen met de maizena. Kook tot de reepjes goed dichtgeschroeid zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Haal de reepjes uit de pan en zet over naar een bord.
  • Zet het vuur laag tot medium laag. Voeg de sesamolie toe aan de (wok)pan en roer de knoflook en gember erdoor.
  • Kook tot het geurig is, voeg na 1 minuut de sojasaus, bruine suiker en kippenbouillon toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de saus verdikt is, ± 3 tot 5 minuten.
  • Voeg de broccoli en wortels toe en bedek de pan met een goed afsluitende deksel en bak tot de groenten gaar zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Breng het vlees terug in de (wok)pan en roer tot het volledig bedekt is met saus. Roer de gekookte noedels en lente-ui erdoor. Garneer met geroosterde sesamzaden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Vind jij die rijst van de Chinees ook altijd zo lekker? Zo maak ‘m makkelijk zelf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: videostill