Ingrediënten
  • 1 kilo aardappelschijfjes
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram kipfilet
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
35 min.
4 pers.

Licht en hartstikke lekker!

Wij zijn dol op ovenschotels en laten deze dan ook met grote regelmaat voorbij komen op de website. Vaak hebben de ovenschotels door de vele ingrediënten die erin worden gestopt een nogal ‘winters’ karakter. Deze ovenschotel van Lekker en Simpel is echter licht als een veertje dus perfect voor op de warme dagen! 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de courgette, paprika’s, aubergine en ui in stukjes. Snijd ook de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelschijfjes in ongeveer vijf minuten gaar. Giet af.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Voeg naar smaak een beetje paprikapoeder toe.
  • Doe nu ook de gesnipperde ui in de pan en bak 2 minuten mee. Doe dan de rest van de groente ook in de pan en bak 5 tot 8 minuten mee.
  • Roer het bekertje crème fraîche door de kip met groenten heen en laat het smelten. Vet een ovenschaal in met olie of boter en bekleed de bodem met een deel van de aardappelschijfjes.
  • Doe nu het kip met groentenmengsel in de ovenschaal en verdeel over de bodem van aardappelschijfjes. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes over de bovenkant en dek af met geraspte kaas.
  • Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Lekker om te serveren met een eetlepel zure room.

Lees ook: Groenten, kipfilet en vis koken in de vaatwasser? Ja echt, hier lees je hoe!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappelschijfjes
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram kipfilet
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak