Desy

Deze snelle foe yong hai staat binnen een kwartiertje op tafel!

Die heerlijke gerechten die je altijd eet bij de Chinees lijken altijd maar moeilijk te reproduceren. Toch zijn de gerechten helemaal niet moeilijk te maken en als je erachter komt hoe makkelijk het maken van foe yong hai wel niet is sla je stijl achterover!

Dit heb je nodig:

Voor het ei:

  • 8 eieren
  • olie om in te bakken
  • 100 gram champignons
  • 1 kleine prei
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 1/4 liter tomatenketchup
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels gembernat

Zo maak je het:

  • Maak de champignons schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Maak ook de prei schoon en snipper deze heel fijn. Pel de knoflook en pers deze uit.
  • Breek de eieren in een kom en voeg hier de ketjap, sambal, peper, zout en knoflook aan toe. Klop het geheel los en roer dan de groenten er doorheen.
  • Verhit de olie in een anti-aanbak koekenpan en bak hierin 8 omeletjes (niet te dun).
  • Doe voor het maken van de saus alle ingrediënten in een soeppan en meng dit goed met elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat dit op laag vuur een inkoken zodat het wat dikker wordt.
  • Mocht de saus te dun zijn en dikt deze ook niet meer in, dan kun je desgewenst wat maizena toe voegen om de saus te laten inbinden.
  • Snijd voor het serveren de omeletten in stukjes en giet hier de zoetzure saus overheen. Lekker met gekookte rijst en sperzieboontjes!

Lees ook: Met dít trucje krijg je je kipfilet net zo zacht en mals als bij de Chinees!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Allerhande | Beeld: videostill