Maayke
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram bami
  • 2 eetlepels olijf- of wok olie
  • 500 gram kipfilet in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels koriander
  • 1 theelepel gember
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus

Zo’n lekkere én makkelijke bami heb je nog nooit gehad!

In Nederland zijn wij over het algemeen groot fan van de buitenlandse keuken; de Aziatische gerechten als nasi en bami zijn niet meer weg te denken. Vaak willen we er zelf niet lang voor in de keuken staan dus bestellen we het bij de vertrouwde Chinees of gebruiken we een kruidenpakje. Dat hoeft vanaf nu niet meer, want de allerlekkerste bami maak je heel snel en gemakkelijk op deze manier.

Weg met die kant-en-klaar pakjes, zo maak je gemakkelijk bami zelf!

Zo maak je het:

  • Bereid de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in dunne plakjes, snipper de ui fijn en snijd de wortel en rode peper in dunne plakjes. Kook vervolgens de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe één eetlepel olijf- of wok-olie in de wok en verhit op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilet ongeveer vijf minuten tot de kipfilet bijna gaar is. Haal uit de wok en leg weg op een bordje.
  • Voeg de resterende olijfolie toe en voeg alle groenten toe. Bak de groenten ongeveer vijf minuten en voeg dan de kipfilet weer toe. Voeg de kruiden, sojasaus, chilisaus en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het gerecht koken totdat het vocht voor het grootste gedeelte is verdwenen. Voeg op het laatste de bami toe en serveer direct.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Lees ook: Psst: Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill