Sabine

Want dat restje chips bewaren we eigenlijk nooit

Een hele zak chips soldaat gemaakt terwijl slechts ‘een handje’ de bedoeling was? Niet erg handig, maar wel zo logisch. De kracht vinden om die lekkere naturel ribbel aan de kant te leggen is ook moeilijk. En snoepen mag, toch? Alleen is het niet zo handig wanneer dit principe elke dag opgaat. Daarom sommen wij een rijtje redenen op waarom je toch meer eet dan je eigenlijk wilde.

Te weinig slaap
Wie te weinig slaap krijgt, heeft de volgende dag veel meer zin om te snacken dan iemand die voldoende nachtrust heeft gekregen. De aanmaak van een bepaald stofje in je bloed wordt dan in mindere mate aangemaakt en dit stofje zorgt er juist voor dat je een vol gevoel hebt. Daarom wil je overdag juist snacken wanneer je te weinig uurtjes hebt gepakt. Maar doe het niet, want de suikerpiek die je daarna krijgt houdt maar even aan en daarna raak je nog vermoeider dan voorheen.

Anderen zien eten
Je hoeft maar iemand in je omgeving een pak koekjes zien aanbreken of je krijgt spontaan zin in ook zo’n lekker chocolate chip koekje. Je krijgt automatisch trek als je anderen om je heen ziet eten. Of dat nu een collega is of een voorbijganger op het station die net een heerlijk geurende puntzak patat met klodder mayo heeft gehaald. Probeer op zo’n moment goed te bedenken of je écht trek hebt.

Kookshows
Jamie Oliver hoeft maar te zeggen dat het lekker is, of jij wilt het. In tienvoud. Kookprogramma’s weten je altijd hongerig te krijgen. Vaak juist op de momenten dat je je eigenlijk wilt onthouden of wanneer jij net aan de gezonde salade zit. Hierdoor ben je nog eerder geneigd om iets te pakken wat lekker is, maar wat ook slecht voor je is. Die zak chips bijvoorbeeld, die je eigenlijk probeert te bewaren voor het weekend.

Half lege verpakkingen
We laten de discussie of halfvol of halfleeg maar even achterwege. Waar het om gaat is dat het lastig is om een zak chips of pak koekjes terug te stoppen wanneer de helft er al uit is. Lukt het je wel? Dan ben je snel geneigd om later toch weer die zak erbij te pakken. Hij is toch al open. En de helft zit er nog maar in.

Te groot bord
Het kan wel volgens de laatste woon- en interieurtrends zijn, maar een groot bord is niet altijd een even strak plan. Hierdoor ben je geneigd om meer op te scheppen en jawel, ook meer op te eten. Het is een beter om te eten van een klein bord. We zullen na dat kleine bordje ook wel merken dat we vol zitten.

Bron: LibelleBeeld: Pixabay