Ingrediënten
  • VOOR DE STROOPSAUS:
  • 100 gram keukenstroop
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Snuf kaneel
  • 40 gram boter
  • 60 milliliter slagroom
  • VOOR HET IJS:
  • 500 milliliter slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4-5 stroopwafels (in stukjes)
Renée Bootsma
7 uur + 30 min.
Ingrediënten
  • VOOR DE STROOPSAUS:
  • 100 gram keukenstroop
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Snuf kaneel
  • 40 gram boter
  • 60 milliliter slagroom
  • VOOR HET IJS:
  • 500 milliliter slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4-5 stroopwafels (in stukjes)

Vanaf nu maken we alleen nog maar zelf ijs!

Je zou denken dat je een ijsmachine nodig hebt om thuis zelf ijs te maken, maar niets is minder waar. Ook zonder ijsmachine maak je zelf het lekkerste ijs. Met een paar ingrediënten en een beetje geduld, maak je dit heerlijke stroopwafelijs. Perfect voor de warme zomerdagen, maar ook net zo lekker als met een regenachtige dag en een dekentje op de bank!

Stroopwafelijs

De crunchy koekjes, de zoete stroopsaus en het romige ijs: een heerlijke combinatie. Dit ijs is zó lekker, dat we eigenlijk in ons eentje wel een hele bak op kunnen eten. Vooral als jij vroeger fan was van de Stroopwafel McFlurry, is dit zelfgemaakte stroopwafelijs zeker een succes!

Je hoeft niet eens naar de supermarkt voor dit ijs, je maakt hem namelijk gewoon thuis – en dat zelfs zonder ijsmachine. Zelf stroopwafelijs maken is ook helemaal niet moeilijk, maar houd er wel rekening mee dat het ijs minimaal een nacht in de vriezer moet staan voordat je het kunt serveren. Je hebt dus alleen een beetje geduld nodig…

Zo maak je het ijs:

  • Eerst maken we de stroopsaus. Doe daarvoor de stroop in een steelpan en verwarm deze al roerend op middelhoog vuur. Voeg de lichtbruine basterdsuiker, de kaneel en de boter toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het 1 minuut koken, totdat alle suikerkristallen opgelost zijn. Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut doorkoken. Laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanille-extract in een kom en klop dit tot een romig geheel, tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft.
  • Schep wat van het ijsmengsel in een (diepvries)bak en strijk dit glad. Strooi er gehakte stukjes stroopwafel over en besprenkel met stroopsaus. Herhaal dit totdat het ijsmengsel op is.
  • Plaats het stroopwafelijs minimaal een nacht in de vriezer. Zet het ijs voor serveren een halfuurtje in de koelkast, zodat het goed schepbaar is. Serveer het ijs met de overige stroopwafelstukjes en stroopsaus. Geniet ervan!

Lees ook: TikTok-recept: zelf ijs maken van cottage cheese

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Rutger Bakt | Beeld: Adobe Stock