Ingrediënten
  • 180 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 260 gram bloem
  • 60 gram pretzels
  • 100 gram witte chocolade chips
  • 60 gram karamel / fudgeblokjes
Renée Bootsma
1 uur + 10 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 260 gram bloem
  • 60 gram pretzels
  • 100 gram witte chocolade chips
  • 60 gram karamel / fudgeblokjes

Jammie!

Deze chocolate chip cookies met witte chocolade, karamel en pretzels zijn echt hemels. Deze lekkere grote koeken zijn zacht van binnen en gevuld met witte chocolade, karamel en zoute pretzels. Wij garanderen je: hier kun je niet vanaf blijven.

Witte chocolade koeken

Eens iets anders proberen dan de standaard chocolate chip cookies? Dan moet je deze koeken echt eens maken. Gevuld met smeuïge witte chocolade, zoete karamel en knapperige pretzels. Even in de oven, en dan zijn ze knapperig aan de randen en toch zacht van binnen. Heerlijk!

Zo maak je ze:

  • In een kom mix je de boter samen met de basterdsuiker tot een romig mengsel. Doe het ei en de eidooier erbij samen met de vanille. Voeg ook maizena, bakpoeder, zout en bloem toe en mix goed door elkaar.
  • Breek de pretzels in kleine stukjes en snijd de karamel in kleinere blokjes. Roer de stukken pretzel, chocolate chips en karamel door het deeg.
  • Kneed het deeg tot een bal en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg een 1 uur opstijven in de koelkast, of 20 minuten in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180° C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Rol het deeg in balletjes en verdeel deze over de bakplaat. Omdat het deeg met meerdere grove ingrediënten is gevuld, is het lekker om grotere koeken te maken. Leg de balletjes op de bakplaat, zorg voor voldoende ruimte rondom want de koeken lopen nog uit.
  • Bak de chocolate chip cookies in 10 minuten af. Laat ze hierna nog 10 minuten afkoelen voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen. Smullen geblazen!

Lees ook: recept: koffie fudge met chocolate chips en pure chocolade

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Brenda Kookt | Beeld: Adobe Stock