Hanna Mellema
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 375 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 160 gram bleekselderij
  • 200 gram wortels
  • 150 gram champignons
  • 500 gram gehakt
  • Peper en zout
  • 500 gram bolognesesaus
  • 1 afbak stokbrood met kruidenboter
  • 150 gram geraspte kaas

De ideale doordeweekse maaltijd!

Zin in een lasagne, maar geen zin in al het gedoe? Dan is deze spaghetti bolognese uit de oven het perfecte alternatief! Het is eigenlijk heel makkelijk: we maken de spaghetti zoals je gewend bent, maar bakken deze af in de oven mét een lekkere kaaslaag. Zo geef je je ‘standaard’ pastagerecht een echte twist!

Bolognesesaus

Voor dit recept kun je kant-en-klare bolognesesaus uit de supermarkt gebruiken. Wil je deze toch liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Ga bijvoorbeeld op de culinaire tour, en probeer dit recept voor de pastasaus van Gordon Ramsey uit. Uiteraard kun je dit recept ook met andere pastasoorten en -sauzen maken. Kies bijvoorbeeld eens voor een carbonara uit de oven, of ga voor een pasta pesto ovenschotel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zo maak je ‘m:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking, of tot deze al dente is.
  • Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de selderij en wortel in stukjes.  Verwarm wat olie of boter in een pan, en voeg hieraan de ui, knoflook, selderij en wortel toe. Bak voor ongeveer 6 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Voeg het gehakt aan de groente toe, en bak dit mee totdat het gaar is. Breng dan op smaak met peper en zout (en eventueel kruiden naar keuze), en roer de pastasaus er doorheen. Zet het vuur laag, en laat 10 minuutjes zacht pruttelen zodat de saus indikt. Meng dan met de spaghetti.
  • Vet een ovenschaal in, en vul met de spaghetti bolognese. Verkruimel het (nog niet afgebakken) stokbrood met een keukenmachine, en verdeel over de ovenschaal. Maak af met de kaas.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de pastasaus bubbelt.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Hoe zit het nou: moet je olie en zout toevoegen bij het koken van pasta?

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock