Ideaal voor pasta en lasagne

Als iemand verstand heeft van koken is het Gordon Ramsay wel. De Britse topkok weet het ene na het andere overheerlijke recept uit zijn mouw te schudden en deelt deze graag met zijn fans. Zo maakt Gordon zijn bolognesesaus.

Wat heb je nodig?

  • 450 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui, geraspt
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • 250 milliliter rode wijn
  • 450 gram tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels melk
  • zout en peper naar smaak
  • snuf oregano
  • scheut Worcestershire saus

Wat moet je doen?

  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de geraspte wortel en ui toe. De wortel en ui moeten geraspt zijn, zodat het sneller bakt. Bak dit een paar minuten.
  • Voeg wat zout, peper, oregano en knoflook toe.
  • Voeg het rundergehakt toe en roer het goed door, voeg daarna de tomatenpasta toe.
  • Schenk de rode wijn bij de saus en laat het net zo lang opstaan tot de rode wijn is gehalveerd.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en de Worcestershire saus. Laat dit 10 minuten sudderen.
  • Voeg als laatste de melk toe, roer dit door en je saus is klaar!

Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay een makkelijke versie van pasta carbonara

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mack Michaels | Beeld: Pixabay