Lekker smeren: 5 zelfgemaakte salades van Kookfans

Jaimy Boer

Zelfgemaakt is natuurlijk lekkerder dan kant-en-klare salades!

Het weekend is bij uitstek geschikt om wat lekkers te maken voor op een toastje of broodje. Daarom hebben we 5 lekkere salades geselecteerd waarmee het smullen geblazen is. Welke is jouw favoriet? 

1. Romige eiersalade met avocado

Eiersalade met een twist! Deze eiersalade is lekker romig door de avocado, en kun je hier eindeloos mee variëren. Denk aan bacon, zalm of stukjes kaas. Jum!

Eiersalade met avocado

2. Romige tonijnsalade

Heb je zin in iets met vis? Deze tonijnsalade is lekker romig en zit bomvol vis. Een recept waar je altijd op terug kunt vallen als je onverwacht bezoek op de stoep hebt!

tonijnsalade

3. Romige buffalo kipsalade

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een iets luxere salade te maken, en daar leent deze romige buffalo kipsalade zich perfect voor. Lekker, makkelijk om te maken en vol met smaak!

buffalo kipsalade

4. Romige Russische aardappelsalade

Gooi het eens over een andere boeg met deze Russische aardappelsalade. Je moet er even voor in de keuken staan, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Russische aardappelsalade

5. Smaakvolle kip-kerriesalade

Last but not least, een zelfgemaakte kip-kerriesalade. Het is natuurlijk makkelijk om er eentje uit het schap te pakken in de supermarkt, maar zelfgemaakt is wel veel lekkerder.

kip kerrie salade

Lees ook: Zo voorkomt Gordon Ramsay dat zijn salade waterig wordt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Beeld: Kookfans (archief), iStock