10 maart 2023
Redactie Kookfans

Dit wil je proeven!

Hoewel de grijze lucht nog geen lente schreeuwt, is de lente bij Starbucks al wel begonnen. De koffieketen komt namelijk met een nieuw drankje waar je spontaan lentekriebels van krijgt. Hoor je de vogels al fluiten?

Iced Vanilla Brûlée Oat Shaken Espresso

Starbucks viert de lente met een gloednieuwe Shaken Espresso smaak: de Iced Vanilla Brûlée Oat Shaken Espresso. In de VS was deze al te koop en vanaf 9 maart kunnen we er ook in Nederland van genieten. Het lentedrankje wordt gemaakt met Starbucks Blonde® Espresso Roast en wordt gecombineerd met de smaak van gekarameliseerde vanille. Vervolgens wordt het geschud met ijs en overgegoten met romige haverdrink. Jum!

Iced Shaken Espresso

Maar daar laat Starbucks het niet bij, want de Iced Shaken Espresso is ook te verkrijgen in de smaak Brown Sugar Oat Shaken Espresso, die de meeste koffieliefhebbers vast wel kennen. Beide drankjes zijn geïnspireerd door moderne mixologie waarbij de espresso en je favoriete smaak samen met ijsblokjes met de hand worden geschud. Tijdens het schudden komt er lucht vrij wat zorgt voor de onweerstaanbare smaak en een rijke textuur.

Lentekriebels

Niet alleen de drankjes hebben een make-over gehad, ook de snacks passen helemaal bij het voorjaar. Naast de croissantjes en het gebak, vind je er nu ook bosbessen en chocolade scones. Dat klinkt toch heerlijk? Laat de lente maar komen!

Lees ook: Lidl verkoopt goedkoop ijs dat lijkt op Ben & Jerry’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Starbucks