Christel

Dit hadden we eerder moeten weten!

Er bestaan tientallen verschillende manieren om salades te maken. De ene keer is een salade lekker romig, denk aan een aardappel– of eiersalade, en een andere keer bestaat een salade uit veel rauwe groentes. Maar hoe voorkom je dat een salade met komkommer en paprika niet slap of drassig wordt? Gordon Ramsay heeft gelukkig de tip. 

Knapperige salade

Vocht is de grote vijand van een verse, knapperige salade. Dit is dan ook de reden waarom de meeste recepten aangeven dat je de dressing pas over de salade moet schenken als je ‘m gaat eten. Maar ook als je de dressing niet meteen over de salade schenkt, kan de salade waterig worden. Chef-kok Gordon Ramsay heeft gelukkig een fijne tip om salades knapperig te houden.

Komkommer

Komkommer mag in veel salades niet ontbreken, maar laat dit nou wel net een groente zijn die heel veel water bevat. 95% om precies te zijn. Om te voorkomen dat een salade waar komkommer in zit, sappig wordt, is het belangrijk om de komkommer op de juiste manier te bereiden. 

Gordon Ramsay deelde onlangs een video op zijn YouTube-kanaal waarin te zien is dat hij een paar jaar geleden samen met zijn dochter een salade aan het bereiden is. De twee maken een zomerse salade, maar willen dat de salade knapperig blijft. Dit doen ze door de komkommer eerst in de lengte doormidden te snijden. Vervolgens schraapt Gordon met een lepel alle zaden uit het midden van de komkommer. “Met een lepel kun je heel makkelijk al die zaden eruit halen. Op deze manier wordt de salade niet sappig, omdat er nu alleen een knapperige komkommer overblijft.” Ideaal!

Lees ook: Dit zijn de vele gezondheidsvoordelen van bimi, ‘de vergeten groente’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Mashed | Beeld: BrunoPress