Ingrediënten
  • 380 gram rijst
  • 1 ui
  • 450 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter champignonsoep
  • Peper en zout
  • 3 grote kipfilets
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 2 theelepels tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
Naomi
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 380 gram rijst
  • 1 ui
  • 450 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter champignonsoep
  • Peper en zout
  • 3 grote kipfilets
  • 30 gram boter, gesmolten
  • 2 theelepels tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel peterselie

Binnen 10 minuten staat-ie in de oven!

Heb je even de tijd vandaag? Dan wil je deze supersimpele ovenschotel met kip en rijst zeker gaan maken! Je hebt ‘m zo in elkaar geflanst, hij moet alleen wel even in de oven. Als die tijd eenmaal om is heb je ook gelijk een heerlijke ovenschotel! Wij weten wel wat we weer gaan eten vanavond. 

Binnen 10 minuutjes stop je ‘m in de oven.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Doe de rijst en ui in de schaal en giet hier de soep en de bouillon bij. Roer het even door en kruid het met zout en peper.
  • Leg de kipfilets in het mengsel en smeer ze in met boter, tijm en knoflook. Kruid wederom met zout en peper.
  • Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak het voor een uur in de voorverwarmde oven. Haal het folie eraf en bak het nog eens 30 minuten. Doe er wat peterselie overheen en serveer.

Lees ook: Maak deze salamichips met kaasdip als koolhydraatarme snack

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron Delish |Beeld: videostill, Youtube