Ingrediënten
  • 200 gram kleine salamiplakjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 230 milliliter amandelmelk, ongezoet
  • Een halve theelepel uienpoeder
  • Een snufje xanthaangom
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Een halve theelepel cayennepoeder
  • 340 gram geraspte kaas, pittig
10 min.
4 pers.

Je hoeft chips en pizza niet meer te missen

Als je probeert te letten op de koolhydraten, maar je wel een snackdoos bent dan sta je voor een uitdaging. We kunnen het weten. Wij misten pizza en chips best wel erg en daarom hebben we nu deze heerlijke salamichips met kaasdip. Het is makkelijk en overheerlijk. Het zijn eigenlijk gewoon pizzachips. Het is zo klaar, dus wij zien geen reden om het niet te proberen!

Wat moet je doen?

  • Maak eerst de chips door de plakjes salami op een vel keukenpapier te leggen. Laat ze niet overlappen. Leg er vervolgens weer een vel op en doe ze 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Herhaal dit met de andere plakjes.
  • Maak nu de dip door de knoflook en de groene peper in kleine stukjes te fruiten voor ongeveer 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de amandelmelk en de kruiden toe. Roer de xanthaangom erdoor om het allemaal wat steviger te maken.
  • Voeg nu stukje bij beetje de kaas toe en blijf het roeren tot het een geheel wordt.
  • Serveer direct.

Lees ook: Zo maak je koolhydraatarme ontbijtmuffins met maar 3 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Low Carb Diet | Beeld: videostill StepAway FromTheCarbs

Ingrediënten
  • 200 gram kleine salamiplakjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 230 milliliter amandelmelk, ongezoet
  • Een halve theelepel uienpoeder
  • Een snufje xanthaangom
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Een halve theelepel cayennepoeder
  • 340 gram geraspte kaas, pittig