Ingrediënten
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel zout
  • snufje komijnpoeder
  • verse dille naar smaak, fijngesneden
13 juni 2018
5 min.
4 pers.

Lekker als dip!

Wij zijn dol op tzatziki en maken het daarom regelmatig. Het is wel even werk om die komkommer te raspen, maar dan heb je ook wat. Als je dol bent op zelfgemaakte tzatziki, is dit Indiase bijgerecht komkommer Raita echt een aanrader!  Ontzettend lekker en makkelijk om te maken.

Wat moet je doen?

  • Klop de Griekse yoghurt los in een kom.
  • Rasp de komkommer met de schil en voeg dit toe aan de yoghurt.
  • Roer tot een geheel.
  • Breng de komkommer Raita op smaak met komijnpoeder, zout en dille.

Variatietip: In plaats van dille kun je ook munt of koriander gebruiken.

Lees ook: Het beste van twee werelden: gezonde eiersalde in komkommer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cook with Faiza | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 theelepel zout
  • snufje komijnpoeder
  • verse dille naar smaak, fijngesneden