Christel
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 110 gram geraspte mozzarella
  • 1 eierdooier

Ga jij dit proberen?

Wie op de lijn probeert te letten en daarom wat minder koolhydraten -of zelfs koolhydraatarm- eet, kan de pasta wellicht ontzettend missen. Snak jij naar pasta, maar wil je liever een koolhydraten eten? Dan is deze koolhydraatarme pasta die je slechts met twee ingrediënten maakt echt wat voor jou!

Wat moet je doen?

  • Doe de mozzarella in een kommetje en zet deze een minuut in de magnetron tot de kaas helemaal is gesmolten. Let op: het kommetje is waarschijnlijk erg heet geworden. Brand je vingers niet!
  • Voeg de eierdooier toe aan de mozzarella en roer dit tot een geheel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de mozzarella hierover.
  • Leg er nog een stuk bakpapier op en druk de mozzarella zo plat mogelijk.
  • Snijd er vervolgens slierten van 1 centimeter dik uit.
  • Zet de pasta 4 uur in de koelkast.
  • Breng water aan de kook in een pan en kook de pasta hier een 1 minuut in. 
  • Giet de pasta af en schenk er meteen koud water overheen.
  • Eet de koolhydraatarme pasta met een heerlijke saus en groentes naar keuze.
  • Geniet ervan! 

Tip: zelf mozzarella raspen is bijna niet te doen. Gelukkig kun je geraspte mozzarella gewoon in de supermarkt kopen, bijvoorbeeld bij Albert Heijn

Lees ook: In 90 seconden maak je dit heerlijke koolhydraatarme broodje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill