13 juni 2018

Herkenbaar?

Er zijn mensen die eten als een muis en alsnog vol zitten en er zijn mensen die een zak chips weg kunnen kanen en vervolgens nog een reep chocolade kunnen eten. Behoor jij tot die tweede groep en ben jij iemand die van zijn buik een afgod kan maken en de tafel altijd eer aandoet? Dan kan het zijn dat je altijd honger hebt om een van deze redenen.

9 redenen waarom je altijd trek hebt. 

1. Je maag is groot

Net zoals sommige mensen grotere handen of ogen hebben dan jij, kan er ook grootte zitten in je organen. Dit geldt dus ook voor je maag.

2. Je lacht veel

Ben jij een echte pretbek? Dan kan het zomaar eens zijn dat je meer trek hebt dan mensen die weinig lachen. Uit onderzoek blijkt dat veel lachen de aanmaak van het hormoon ghreline (ook wel het hongerhormoon) stimuleert. Dit hormoon kan ervoor zorgen dat je trek krijgt.

3. Je krijgt te weinig gezonde bacteriën binnen

Bacteriën zijn heus niet altijd slecht. Zo hebben je darmen de gezonde bacteriën in probiotica nodig om in balans te blijven. Probiotica zijn levende bacteriën die de taak op zich nemen om je gezondheid te bevorderen en het evenwicht in de darm te stabiliseren en te herstellen. Eet eens wat vaker producten waar lastig verteerbare vezels inzitten. Denk aan knoflook, ui en artisjokken, deze producten kunnen het hongergevoel onderdrukken.

4. Je hebt je ontbijt overgeslagen

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je hebt je onverhoopt verslapen, maar je moet echt op tijd op je werk zijn. Dan maar het ontbijt overslaan. Als je steevast (stevig) ontbijt en het een keer overslaat, kun je later op de dag veel meer trek krijgen dan normaal.

5. Je hebt te diep in het glaasje gekeken

Als je op een zaterdagavond gezellig gaat borrelen met vrienden of familie en net een slokje te veel op hebt, kun je door de alcohol een behoorlijke eetlust krijgen. En wat doe je dan? Juist: op naar de snackbar.

Lees nog meer redenen waarom je altijd honger hebt op de volgende pagina.


Pagina 1/2