Robby
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Aardappelschillen
  • Olie om in te frituren
  • Peper
  • Zout

Niet meer weggooien die aardappelschillen!

Met aardappelen kan je werkelijk alle kanten op. Bakken, koken, frituren of poffen: de pieper is van alle markten thuis. Er is echter één ding waar we altijd mee blijven zitten: de aardappelschillen! Nu gooien wij die eigenlijk altijd linea recta in de prullenbak, maar dat is eigenlijk hartstikke zonde.

Want wist je dat je er een heerlijk snackje van kan maken?

Schillenboer
Vroeger gooide men de schillen niet weg, maar gingen deze mee met de schillenboer. Deze man trok met paard en wagen een paar keer per week door de straten, zodat mensen nooit te lang met hun gistende rommel bleven zitten. Hij verkocht het weer aan boeren, die op hun beurt de dieren ermee voerden. Tegenwoordig is dat allemaal anders, waardoor de schillen een eenzaam enkeltje prullenbak wacht. Maar vanaf nu gaan we daar weer verandering in brengen. Gooi je aardappelschillen eens in de frituurpan in plaats van in de prullenbak, je weet niet wat je proeft! Dit heerlijke recept  voor gefrituurde aardappelschillen is om je vingers bij af te likken en het is nog makkelijk om te maken ook.

Zo maak je ze:

  • Was de aardappelschillen grondig onder de lopende kraan en laat de schillen even in het water liggen.
  • Dep ze hierna droog met een theedoek.
  • Snijd ze in repen.
  • Laat een laag olie in een koekenpan heet worden, of zet de frituurpan aan op 180 graden.
  • Frituur de schillen ongeveer 2 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de aardappelschillen uitlekken en bestrooi ze met zout.
  • Smullen maar!

Lees ook: Dit eten kregen de gasten aan boord van de Titanic voorgeschoteld

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delicousmagazine | Beeld: Pexels