20 juni 2018
Desy

Het verschil tussen de eerste en de derde klas was heel groot

De Titanic moet wel één van de van de meest beroemde schepen zijn en niet in de laatste plaats om de wereldberoemde film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. We weten door de film heel goed hoe de Titanic eruit moet hebben gezien, maar wat kregen ze eigenlijk te eten aan boord?

We verklappen alvast: de verschillen zijn enorm.

Klassen

In 1912, het jaar dat de Titanic zijn eerste en fatale reis maakte, bestonden er een scheiding naar klasse. Ook de Titanic was op deze manier ingedeeld. Het grootste deel van de beschikbare ruimte werd ingericht voor de eerste klas. De eerste klas beschikte over een squashhal, een zwembad, een fitnessruimte, een rooksalon, een bibliotheek en een loungeruimte. De tweede klas had minder ruimte: naast een eetzaal was er voor deze klas een zit- en rookruimte en een bibliotheek. De derde klas had nog minder ruimte: de mensen die hier verbleven moesten het doen met een zit- en rookruimte en een open ruimte in de boeg. De eetzaal was diep onder in het schip.

Eerste klas

En niet alleen bestond er een groot verschil in ruimte: ook kregen de verschillende klassen anders eten voorgeschoteld. Passagiers in de eerste klas kregen een prachtige menukaart met luxe stukken vlees en vis en een lekkere kaasplank.

Tweede klas

De tweede klas moest het doen met een iets minder mooi ontworpen menukaart. Desalniettemin was ook het aanbod voor de tweede klas prima: zo konden ze kiezen tussen gegrilde ham, kalkoen en een wijnpudding.

Benieuwd wat de passagiers van de derde klas te eten krijgen? Het verschil is behoorlijk groot met de eerste en tweede klas. Klik op de volgende pagina om de menukaart van de derde klasse te bekijken.


Pagina 1/2