Desy

Help! Hoe krijg ik mijn frituurpan schoon?

Frituren is af en toe heel erg lekker, maar het schoonmaken van die frituurpan is een ellendig klusje. Helaas moet dit wel regelmatig gebeuren, want alle viezigheid kan ook in je eten terechtkomen. En dat wil je niet!

Bij regelmatig gebruik van een friteuse gaat deze er gauw vies uitzien. Het ziet er niet alleen vies uit, het is ook niet erg hygiënisch om je eten klaar te maken in een vieze pan. Ook geeft een nieuwe, schone friteuse tijdens het bakken minder geur af dan een vieze variant. Reden genoeg om hem eens grondig schoon te maken! En gelukkig hoeft dat met deze tip niet langer een rotklusje te zijn!

Haal als eerste de olie uit de frituurpan. Veeg met een papieren doek het ergste vuil eruit. Vul hierna de friteuse tot de rand met water (met het mandje erin!) en voeg een vaatwastablet toe.

Zet de pan aan op de laagste stand en zorg ervoor dat het water in de pan niet gaat koken. Na ongeveer 10-15 minuten kun je de frituurpan weer uitzetten. Laat nu het water met het vaatwastabletje afkoelen. Spoel hierna de frituurpan goed uit en maak hem droog met een papieren doek. Doe er nieuwe olie in en hij is weer helemaal klaar voor gebruik!

Beeld: Friet in frituurpan door www.snack-nieuws.nl onder de licentie CC BY 2.0