Redactie Kookfans
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bos boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroen
  • 170 gram Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • Kruiden (optioneel)

Lekker en gezond!

Chips hoeft lang niet altijd meer ongezond te zijn want inmiddels weten we dat je ook van groentes heerlijke chips kunt maken. Zo hebben we al eens bloemkoolchips en wortelchips gemaakt. Dit keer besloten we opnieuw groentechips te maken in de airfryer, en dat maakten we van boerenkool. 

 

Groentechips

Deze boerenkoolchips uit de airfryer zijn een superlekkere manier om chips te vervangen. Ze hebben slechts enkele minuten nodig om te bereiden en het gebruik van je airfryer betekent: minder vet. Voel je vrij om verschillende kruiden en specerijen toe te voegen aan je boerenkoolchips – de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Wij leggen uit hoe je ze maakt!

Aan de slag

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  2. Scheur boerenkoolbladeren in grote stukjes ter grootte van een chip en doe ze in een middelgrote kom. Besprenkel met olie en citroensap en hussel door elkaar. Zorg er met je vingers voor dat elk stuk licht en gelijkmatig is bedekt.
  3. Voeg Parmezaanse kaas en wat zout en peper of kruiden naar keuze toe en verdeel dit weer gelijkmatig over de chips.
  4. Doe een laag boerenkoolchips in de airfryer en bak deze voor 3 tot 5 minuten.
  5. Haal ze er dan uit en laat ze afkoelen, de boerenkoolchips wordt namelijk knapperiger naar mate hij afkoelt.
  6. Herhaal dit tot alle chips in de airfryer is geweest.
  7. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: knapperige palmkoolchips uit de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Charles Deluvio