Madelon Pathuis

Aha!

Het internet staat vol met ingenieuze hacks waarmee we koken makkelijker kunnen maken. Vooral op TikTok verschijnt het een na het andere filmpje met tips en trucks die we absoluut een keer moeten proberen. Zo ook deze zalm-hack. Zalm is natuurlijk een heerlijk stukje vis en we willen het graag mooi serveren aan onze gasten. Niks is irritanter dan wanneer de zalm aan de pan blijft kleven waardoor hij uit elkaar valt. Gelukkig heeft TikTokker Erika Ventrini daar wat op gevonden. Op déze manier blijft je zalmpje namelijk nooit meer aan de pan plakken!

Zalm-hack

TikTok zou TikTok natuurlijk niet zijn als er geen hack gevonden zou worden voor het heel houden van de zalm. Erika deelt een ongelofelijk handige hack op het platform, en we weten zeker dat ook jij deze keuken tool in je keukenla hebt liggen. Dure niet-klevende pannen komen er namelijk niet aan te pas. Wat dan wel? Een stuk bakpapier!

@erekasfood

How-to get perfectly crispy fish skin using parchment paper! I found this hack @chefstepsseattle and I had to test it out. It worked perfectly! Check out Chef Steps Seattle for more tips. #kitchenhack #cookingtips #cookinghack #cheftips #fishhack #cookingvideos #howto #yum #fish

? original sound – Ereka Vetrini

In de video laat gebruiker @erekasfood dat bakpapier het geheim is om perfect krokante zalmhuid in de pan te bakken – zonder dat de vishuid aan de pan blijft plakken. Zo ga je te werk: verhit een pan met olie en leg daar je stuk bakpapier in en bedek beide kanten met de olie. Leg de vis met de huid naar beneden op het ingevette bakpapier. Wacht een paar minuten geduldig af en draai de zalm dan om zodat de bovenkant ook kan garen. Je zal zien dat de zalm niet blijft plakken in de pan en dat de huid heerlijke knapperig is. Succes!

Lees ook: Nooit meer champignons in plakjes snijden door deze TikTok-hack!

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: TikTok, Pexels