Ingrediënten
  • VOOR DE KIP
  • 35 gram (amandel)meel
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram versie spinazie
  • 80 gram Boursin
  • 2 stuks kipfilet
  • zout en peper
  • 1 eetlepel boter
  • VOOR DE BLOEMKOOLPUREE
  • 40 tot 50 gram cashewnoten (ongebrand)
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • snufje zout
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Ruth Stuut
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KIP
  • 35 gram (amandel)meel
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram versie spinazie
  • 80 gram Boursin
  • 2 stuks kipfilet
  • zout en peper
  • 1 eetlepel boter
  • VOOR DE BLOEMKOOLPUREE
  • 40 tot 50 gram cashewnoten (ongebrand)
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • snufje zout
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Het water loopt ons in de mond!

Op de redactie van Kookfans zijn we gek op recepten met kip. Vooral gevulde kipfilet is een favoriet, want je kunt er zoveel mee. In dit recept maken we een heerlijke vulling, en krijgt de kipfilet ook nog eens een krokant jasje. Wat wil je nog meer?

Gevulde kipfilet

Wat dit recept zo lekker maakt, is de combinatie van kip met bloemkoolpuree. Een romige maaltijd, met fijne smaken die mooi combineren. De Boursin heeft een lekkere knoflooksmaak, die goed samengaat met spinazie. Mocht je nog een lekkere bite willen toevoegen aan het gerecht, hak dan ook wijn cashewnoten fijn en gebruik deze als garnering. En een mooie bonus: dit recept is laag in koolhydraten!

Aan de slag:

  • Leg de cashewnoten in een bakje water, en laat zo’n vier uur weken. Mocht je hier geen tijd voor hebben, kun je de cashewnoten ook koken in een laagje water gedurende twintig minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng op een bord de geraspte Parmezaanse kaas met het amandelmeel, en zet het weg als je klaar bent.
  • Snipper het sjalotje fijn, en fruit samen met olijfolie in een koekenpan. Voeg de verse spinazie toe en roerbak ongeveer vijf minuten mee tot de spinazie is geslonken. Voeg vervolgens de Boursin toe. Meng alles goed door elkaar, en doe het vuur uit.
  • Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of deegroller.
  • Kruid beide kanten van de kipfilet met peper en zout, en verdeel ongeveer 2/3 deel van de vulling over de kipfilet. Bewaar de rest.
  • Rol de kipfilet door het paneermengsel en rol deze op. Zet vast met een satéprikker.
  • Leg de opgerolde kipfilets op de bakplaat en bak de gevulde kipfilet ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de bloemkoolpuree. Kook de bloemkoolroosjes in een beetje water met een snufje zout gaar in zo’n dertien minuten.
  • Giet de bloemkool af en dep eventueel nog een beetje droog. Doe de bloemkool dan samen met de Parmezaanse kaas en geweekte cashewnoten in de blender en mix tot een gladde puree. Je kan dit ook in een keukenmachine doen.
  • Verdeel de puree over de borden, samen met de overgebleven spinazievulling. Leg de kipfilet erbij, en je maaltijd is klaar!

Ben je na dit recept helemaal om wat betreft gevulde kipfilet? Probeer dan ook eens dit lekker knapperige recept met pistachenootjes, of deze kruidige versie met cajunkruiden. Smullen!

Lees ook: Overheerlijk recept: kipfilet met bacon en kaas

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Lowcarbchef | Beeld: Adobe Stock