Ruth Stuut
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 rode peper
  • 4 plakken parmaham
  • 90 gram ongezouten pistachenootjes
  • Paar takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Scheut olijfolie

Dat klinkt goed!

De combinatie van sappige kipfilet met crunchy pistachenootjes is om bij weg te dromen. Het pepertje geeft de gevulde kip nog wat meer pit. Op de redactie van Kookfans zijn we fan, en jullie straks vast en zeker ook! 

Variatie

Met kipfilet kun je veel variëren. Het is een goed ingrediënt voor een curry en smaakt lekker in een salade of tussen een wrap. Je kunt het koken, bakken en braden. Een ontzettend veelzijdig stukje vlees dus! In dit recept vullen we de kipfilet met een heerlijk mengsel van pistache, rode peper en peterselie. De smaak van deze ingrediënten zal lekker marineren terwijl je de kipfilet braad in de oven. Met het plakje parmaham erom ziet de kipfilet er net zo uit als het smaakt: als een cadeautje!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de kipfilet nét niet helemaal dwars door.
  • Bestrooi de binnenkant met peper en zout.
  • Hak de pistache, rode peper en peterselie fijn in de keukenmachine. Voeg hier nog een scheut olijfolie aan toe en meng kort mee.
  • Verdeel het mengsel van pistache en het pepertje over de binnenzijde van de kipfilets en vouw ze weer dicht.
  • Wikkel de kipfilet in de parmaham en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Zet de kip ongeveer 2o minuten in de oven, of een beetje langer als de kip dan nog niet gaar is.
  • Tussendoor kan je het braadvocht af en toe over de kipfilet druppelen, lekker smaakvol en dit voorkomt uitdrogen van de kipfilet.
  • Serveer de kip met bijvoorbeeld een lekkere salade!

Ook lekker: Recept: kipfilet met Toscaanse spinazievulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LeukeRecepten | Beeld: Adobe Stock