Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 100 gram melkchocoladedruppels
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 120 milliliter Guinness
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 160 gram chocoladedruppels
07 juli 2018
60 min.
12 pers.

Ga jij deze brownies binnenkort maken?

Wie dol is op brownies en deze ook graag regelmatig maakt, zal vast weleens experimenteren met het recept. Je kunt eens gedroogde kersen door het beslag doen of wat Oreo’s of zelfs Licor 43. Deze brownies zijn een feest om te eten, maar minstens zo lekker zijn deze brownies met Guinness.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een browniebakblik ( 25cmx18cm) in.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder en zout in een grote kom.
  • Smelt de 100 gram chocoladedruppels au bain-marie.
  • Smelt de boter in een sauspannetje tot de boter goudbruin is, dit duurt ongeveer 5 minuten. Schenk de boter bij de chocolade en roer tot het goed is vermengd.
  • Schenk vervolgens de Guinness* bij het chocolademengsel en roer goed.
  • Mix de eieren, vanille-extract en suikers in een andere kom en mix net zo lang tot het een stevige massa is.
  • Voeg het chocolademengsel toe en roer tot een geheel. Voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles goed is vermengd.
  • Vouw als laatste de overige chocoladedruppels door het beslag.
  • Schenk het beslag in een browniebakblik en bak de brownie gaar in 35 á 40 minuten.
  • Laat de brownie volledig afkoelen en snijd vervolgens in 12 stukken.

*Gebruik je liever geen alcohol? Vervang de Guinness dan door 120 milliliter sterke koffie.

Variatietip: Gek op noten? Voeg dan ook een handje noten toe aan het beslag.

Lees ook: 5 dingen die je met aluminiumfolie kunt doen die je nog niet wist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Joy The Baker | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 100 gram melkchocoladedruppels
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 120 milliliter Guinness
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 160 gram chocoladedruppels