Aluminiumfolie kun je voor heel veel dingen gebruiken

Aluminiumfolie is in vrijwel elke keuken wel te vinden. In veel huishoudens kun je zelfs meerdere rollen vinden als je in de keukenkastjes kijkt. Veelal gebruiken we het zilveren folie om etenswaren mee te verpakken. Maar je kunt er zoveel meer dingen mee doen. Wist je dat je er bijvoorbeeld een schaar weer scherp mee kunt krijgen?

Superhandig!

Het maakt je schaar weer scherp

Tja, van een botte schaar wordt niemand blij. Als je een cadeautje mooi wilt inpakken, wil je natuurlijk wel dat je het papier mooi af kunt knippen. Je kunt het probleem van een botte schaar makkelijk oplossen door een paar keer in aluminiumfolie te knippen. Daarna is-ie een stuk scherper.

Van droog brood naar vers brood

Iedereen heeft weleens droog brood in huis. Je kunt dit brood uiteraard roosteren, maar er is ook een trucje om het weer vers te maken. Verdeel ongeveer 1 eetlepel water over aluminiumfolie en leg het droge plak brood erop. Vouw het aluminiumfolie over het brood heen, maar zorg dat het brood niet helemaal bedekt is. Doe het brood vervolgens 3 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden)

Aluminiumfolie in de droger

Heb jij weleens van die pluisjes aan je kleding? Dit kun je voorkomen door drie aluminiumfolieballen ter grote van je vuist in de droger te doen wanneer je een wasje draait. De aluminiumfolie zorgt ervoor dat je kleding niet meer statisch is; de elektische lading wordt uit je kleding gehaald. Hierdoor zal je kleding minder pluisjes en vuil vasthouden.

Aluminiumbal in water

Wil je je zilver schoonmaken? Doe dat dan met behulp van wat aluminiumfolie. Doe 1,5 liter water, 150 gram baking soda en een bal aluminiumfolie in een pan en doe het zilver in de pan en zorg ervoor dat het de aluminiumbal aanraakt. Let op: het zilver kan erg heet worden dus gebruik altijd een tang of ovenhandschoenen om het zilver vast te houden als je het in de pan dipt. Wil je hier meer over lezen? Dat kan hier.

Het houdt bananen langer vers

Als je bananen in een tros in de fruitschaal hebt liggen worden ze sneller rijp dan wanneer ze los van elkaar zijn. Bananen zijn rijk aan ethyleengas, en dat zorgt ervoor dat fruit sneller rijp wordt. Haal de bananen daarom los van elkaar en wikkel de steel in aluminiumfolie. Zo blijven de bananen een stuk langer vers!

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mom Hacks, 5 minute crafts, Life Hacks | Beeld: Max Pixel