Sara Bergsma

Tijd voor wat inspiratie!

De lente is aangebroken en dat betekent ook: nieuwe seizoensgroenten en -fruit! Vandaag zetten we de zoete favoriet van velen, de aardbei, in het zonnetje. Van klassieke desserts tot verfrissende drankjes, er is heel veel mogelijk met deze heerlijke fruitsoort. 

1. Crêpes met verse aardbeien en véél chocolade

Wij van Kookfans zijn gek op alle gerechten die chocolade bevatten. Sterker nog: hoe meer chocolade, hoe beter. Deze heerlijke crêpes zijn gevuld met verse aardbeien en – je raadt het al – chocolade. Tot slot worden ze ook nog besprenkeld met chocoladesaus en poedersuiker. Hmm…

crêpes aardbei chocolade

Beeld: Adobe Stock

2. Heerlijk verfrissende aardbeienlimonade

Vooral tijdens de warmere lentedagen is het heerlijk om een verfrissende versnapering te maken. Deze zelfgemaakte aardbeienlimonade is super makkelijk én ontzettend lekker!

Beeld: Pexels

3. Panini met Nutella en aardbeien

Een pot Nutella mag in de kast van een echte zoetekauw niet ontbreken. Je kunt er bijvoorbeeld deze heerlijke Nutella-panini met aardbeien mee maken. Snel, makkelijk en ontzettend lekker! Je hebt er alleen wat brood, aardbeien en uiteraard Nutella voor nodig.

panini Nutella

Beeld: Videostill Eating Richly

4. Luchtige aardbeiencake

Iedereen kent het wel: een dik stuk cake met een toef slagroom en een paar aardbeien erop. Die combinatie met aardbeien bevalt ons elke keer zo goed, dat we op zoek gingen naar een recept voor een luchtige aardbeiencake. Geloof ons, deze heerlijke aardbeiencake wil je proberen.

aardbeiencake

Beeld: Videostill Bestfoods

5. Spinaziesalade met kipfilet, feta en aardbeien

Een bijzondere voedselcombinatie? Daar draaien we onze hand niet voor om. Van wat aardbeien in een salade kijken we dan ook niet op. Deze spinaziesalade combineert kipfilet, feta én aardbeien tot een smakelijk geheel. Yummy!

Beeld: Videostill YouTube

6. Gezonde pancakes met pure chocolade en aardbeien

Kan gezond eten ook lekker zijn? Absoluut! Dat bewijzen deze pancakes maar weer eens. Gemaakt van pure chocolade en afgetopt met heerlijke aardbeien. Een heerlijke lunch, maar eigenlijk kun je pancakes de hele dag door eten. Van ontbijt tot diner. Dat wordt verantwoord genieten!

pancakes

Beeld: Videostill Tasty

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans archief | Beeld: Pexels