Renée Bootsma

Nu je dit weet, bewaar je het nooit meer op een andere manier

Knoflook mag wat ons betreft wel in ieder recept gebruikt worden. Het gaat er dan ook altijd razendsnel doorheen. Omdat we toch bijna iedere dag knoflook gebruiken, kopen we vaak direct een grote hoeveelheid. Soms bederven de laatste teentjes dan toch. Door je knoflook op de juiste manier te bewaren, zullen ze langer houdbaar zijn. 

Onderzoek

Als je het aan ons vraagt, is knoflook vaak dé smaakmaker. Het past dan ook in vrijwel ieder gerecht. Wij weten dus prima hoe we knoflook kunnen gebruiken. Hoe je het bewaart is echter een andere vraag. Gelukkig heeft The Kitchn hier een test op losgelaten. Ze heeft zes manieren getest hoe je knoflook het best kunt bewaren: gewoon in het knoflooknetje, in een plastic zak in de koelkast, in een papieren tas, in een keukenkastje, op het aanrecht en in een speciaal keramieken knoflookpotje.

Tijdens de test werden de knoflookteentjes voor een maand lang op hun plek gelegd. Er werd gecontroleerd in welke mate de knoflookteentjes achteruit waren gegaan. Dit werd gedaan door te ruiken, te voelen en te kijken. Daarnaast werd er ook geproefd of er een verschil was in smaak.

Slechtste plek voor knoflook

Het was vrij duidelijk dat de methode van het zakje in de koelkast de slechtste manier was om de knoflook te bewaren. De knoflook was aan de ene zijde hard, en aan de andere zijde was hij zacht geworden. Ook ontstonden er groene plekjes op de knoflook. Zelfs de smaak ging achteruit: de knoflook had een vlakke smaak, terwijl knoflook juist lekker scherp mag wezen. Al met al dus geen goede manier om je knoflook te bewaren.

De beste manier om je knoflook te bewaren

Uit de test bleek dat het keramieken knoflookpotje de beste manier was om je knoflook te bewaren. Misschien ook niet zo gek, want dit leuke potje is speciaal voor knoflook ontworpen. De knoflook bleef in dit potje stevig van structuur en perfect van smaak. Sterk, pittig, aromatisch: iets dat we graag willen bij onze knoflook. Wij weten het dus wel: we halen direct een keramieken knoflookpotje.

Ook lekker: Deze handige knoflook-hack gaat je veel tijd besparen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Adobe Stock