20 min.
4 pers.

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig 

Kan gezond eten ook lekker zijn? Absoluut! Dat bewijzen deze pancakes maar weer eens. Gemaakt van pure chocolade en afgetopt met heerlijke aardbeien. Een heerlijke lunch, maar eigenlijk kun je pancakes de hele dag door eten. Van ontbijt tot diner. Dat wordt verantwoord genieten! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pancakes:

  • Pureer de bananen in een grote kom met een vork tot een gladde massa. 
  • Roer de eieren erdoor tot ze goed gemengd zijn met de geprakte banaan.
  • Voeg de havermout, cacaopoeder, chocoladedruppels en zout toe aan het mengsel en meng tot een geheel.
  • Verhit een koekenpan en voeg een schep pancakebeslag toe. Strijk glad om een gelijkmatige laag te vormen. 
  • Laat ongeveer 2-3 minuten bakken, totdat de bovenkant stevig is. Draai om en bak tot de andere kant goudbruin is, ongeveer 1-2 minuten.
  • Stapel de pancakes op elkaar op een bord. Garneer met aardbeien en ahornsiroop, of gebruik andere toppings naar keuze. 
  • Eet smakelijk! 

Ook lekker: Recept: romige bananenbrood met Griekse yoghurt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 70 gram havermout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolade(druppels) 
  • 1/4 theelepel zout
  • Aardbeien, voor garnering
  • Ahornsiroop, voor garnering