Ingrediënten
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • 60 milliliter olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 150 gram babyspinazie
  • 2 kipfilets, gebakken en in behapbare stukken gesneden
  • 10 aardbeien, in dunne plakken gesneden
  • 95 gram pecannoten, getoast
  • 1/2 rode ui, dungesneden
  • 140 gram feta, verkruimeld
Christel
4 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • 60 milliliter olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 150 gram babyspinazie
  • 2 kipfilets, gebakken en in behapbare stukken gesneden
  • 10 aardbeien, in dunne plakken gesneden
  • 95 gram pecannoten, getoast
  • 1/2 rode ui, dungesneden
  • 140 gram feta, verkruimeld

Wellicht een ongewone, maar heerlijke combinatie

Een bijzondere voedselcombinatie? Daar draaien we onze hand niet voor om. Van wat aardbeien in een salade kijken we dan ook niet op. Deze spinaziesalade combineert kipfilet, feta én aardbeien tot een smakelijk geheel. Ook zit er rode ui in de salade waardoor het een waar feest wordt voor je smaakpapillen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Doe het citroensap en de dijonmosterd in een grote kom.
  • Schenk de olijfolie langzaam in de kom terwijl je met een garde mixt. Blijf mixen tot alle olijfolie is toegevoegd en de dressing goed is vermengd.
  • Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg de spinazie, kip, aardbeien, 60 gram pecannoten en de rode ui toe. Schep de salade om, zodat alles goed met elkaar wordt vermengd.
  • Verdeel de salade over vier borden en maak het af met de overgebleven pecannoten. Verkruimel over elke salade nog wat feta.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Hartige rolletjes met Boursin en spekjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill