Ingrediënten
  • 150 gram kruidenkaas
  • 60 gram mayonaise
  • 30 gram prei (het lichtgroene deel)
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 snufje zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snufje gemalen zwarte peper
  • halve theelepel citroensap
Sabine
10 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram kruidenkaas
  • 60 gram mayonaise
  • 30 gram prei (het lichtgroene deel)
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 snufje zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snufje gemalen zwarte peper
  • halve theelepel citroensap

Lekker voor op een toastje of een stokbroodje

Liefhebbers van frisse smeersels voor op stokbroden of toastjes zijn vast bekend met heksenkaas. In de winkel kun je het kopen in een ieniemienie emmertje (want laten we eerlijk zijn, het is toch zo op?). Heb je op z’n minst een dubbele portie nodig om je heksenkaas-trek te stillen? Dan kun je het ook zelf maken! 

Het smeersel is ook heerlijk om door een salade te roeren.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het: 

  • Snijd de prei in dunne ringetjes, pers de knoflook en snipper de peterselie fijn.
  • Meng de mayonaise met het zout, de peper en het citroensap.
  • Pureer deze pasta vervolgens met de prei en de peterselie.
  • Roer als laatste de kruidenkaas door het mengsel en laat het nog even koelen in de koelkast. Daarna kun je het naar hartelust over toastjes en broodjes smeren.

Lees ook: Recept: kip met 40 teentjes knoflook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Eetpraat | Beeld: videostill