20 mei 2019

Drink jij je thee met een scheutje melk?

Voor de echte theeleuten onder ons kan deze tip veel verschil maken, en dan met name voor je stralende gebit. Mensen die veel thee, maar ook koffie of rode wijn drinken, hebben een grote kans op verkleuring van de tanden. Wat betreft het drinken van thee is daar gelukkig wat aan te doen, want een klein scheutje melk kan al wonderen doen voor je gebit.

Een scheutje melk in je thee kan al veel verschil maken.

Tannines

Lang werd gedacht dat groene thee de verkleuring van je tanden tegen kon gaan. Groene thee is wel een van de gezondste theesoorten om te drinken, maar helaas doet het niet veel goeds voor de kleur van je tanden. Er wordt zelfs gesuggereerd dat groene thee je tanden meer laat verkleuren dan koffie. Over hoe dit precies zit laten deskundigen zich (nog) niet uit. Wel staat vast dat de verkleuring van tanden veroorzaakt wordt door tannines, die net als in thee, ook in koffie en wijn zitten. De verhoogde houdbaarheid en de soms typerende, wrange smaak, ontstaan in wijnen dankzij tannines. De stof komt dus vooral voor in rode wijnen en laten na het drinken van wijn vlekken achter op de tanden. Komt je gebit veel in aanraking met tannines? Dan kunnen er (onzichtbare) scheurtjes in je tanden ontstaan. Een groot voordeel is wel dat groene thee je gebit stukken minder aantast en laat verkleuren dan zwarte thee.

Scheutje melk

Mensen die juist graag zwarte thee drinken, doen er goed aan om hier een klein scheutje melk aan toe te voegen. Op deze manier verklein je aanzienlijk de kans op verkleuring van je tanden. De reden hiervoor is dat het hoofdonderdeel van melk caseïne is. Dit is een eiwit dat zich hecht aan de tannine en dit voorkomt uiteindelijk dat er vlekken en verkleuringen op je tanden ontstaan. En wat blijkt? Melk blijkt zelfs beter te werken voor wittere tanden dan menig whitening tandpasta! Schenk voortaan dus bij elk kop thee maar een scheutje melk erbij.

Lees ook: Probeer je de ware te vinden? Leer dan om het perfecte kopje thee te zetten!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Wikipedia, Xavier Snelgrove